آخرین اخبار
کد مطلب: 74441
ثبت مکان رويداد ترور شهداي هسته‌اي در ميراث ملي/ موافقت خانواده شهدا
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 789



به گزارش پايگاه خبري تحليلي سلام لردگان، مسعود عليمحمدي، مصطفي احمدي روشن، مجيد شهرياري و داريوش رضايي‌نژاد 4 دانشمند هسته‌اي هستند که در راه دستيابي کشور به فناوري صلح‌آميز هسته‌اي تلاش کردند و در عمليات‌هاي تروريستي که از سوي عناصر وابسته به رژيم صهيونيستي طراحي شده بود، به شهادت رسيدند.

محمد حسين فراهاني، مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان تهران از ثبت ملي محل شهادت و ترور شهداي هسته‌اي کشورمان به عنوان «مکان رويداد» خبر داده است.

به گفته فراهاني، اين مکان رويداد‌ها با همکاري سازمان انرژي اتمي جمهوري اسلامي ايران و سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري به زودي ثبت ملي مي‌شود.

مدير کل ميراث فرهنگي استان تهران از تشکيل کميته‌اي به همين منظور و تهيه پرونده مکان شهادت و ترور شهداي هسته‌اي کشورمان نيز خبر مي‌دهد.

ثبت «مکان رويدادها» در دنيا مرسوم است تا با حفاظت از آثار برجا مانده از اتفاقات و رويدادها نسبت به حفظ آنها در تاريخ، اقدام شود.

ثبت مکان رويداد اين ترورها خيلي دير اتفاق افتاده اما خوشحالم که بالاخره اتفاق افتاد

شهره پيراني، همسر شهيد رضايي‌نژاد درباره اين اقدام ميراث‌فرهنگي به خبرنگار فارس مي‌گويد: بنده معتقدم که خيلي دير اتفاق افتاده اما خوشحالم که بالاخره اين اتفاق افتاد و دوستان در ذهنشان آمد که بايد محل اين حوادث ماندگار شود.

وي تأکيد مي‌کند که نبايد اين رخدادها از ذهن جامعه پاک شود چون اتفاقات کوچکي نبوده است.

پيراني ادامه مي‌دهد که وقوع اين ترورها به فجيع ترين شکل ممکن بوده است و بايد مظلوميت جامعه و مردم ايران براي نسل‌هاي بعدي مشخص و روشن شود.

همسر شهيد رضايي‌نژاد به جلسه‌اي که با ميراث فرهنگي تهران براي ارائه نظرات در اين باره خواهد داشت نيز اشاره مي‌کند و مي‌گويد: اين هفته اين جلسه قرار است برگزار شود.

تمام دنيا اين آثار را حفظ مي‌کند اما ما مي‌گوييم شهر را زشت مي‌کند و پاکش مي‌کنيم

منصوره کرمي، همسر شهيد مسعود عليمحمدي نيز درباره تصميم ميراث فرهنگي براي ثبت مکان رويداد ترور شهداي هسته‌اي در گفت‌وگو با خبرنگار فارس مي‌گويد: اگر اين اقدام انجام شود بسيار خوب است چون از ابتدا هم که اين ترور انجام شد از مسئولان مي‌خواستم که نگذارند آثار جنايت از بين برود.

وي ادامه مي‌دهد که در دنيا آثار جنگ و حتي اگر ? گلوله که به ديوار مي‌خورد حفظ مي‌شود اما ما در کشورمان آن را سريع ترميم مي‌کنيم و مي‌گوييم که شهرمان زشت مي‌شود ولي بايد آثار جنايت‌ها نگهداري شود تا در تاريخ بماند.

همسر شهيد عليمحمدي يادآور مي‌شود: درباره خودروي همسرم هم عده‌اي مي‌گفتند که آن را نگهداري نکنيم و به اوراقچي بدهيم اما من اعلام کردم که حاضرم اگر هيچ موزه‌اي آن را نپذيرد در حياط خانه‌ام آن را حفظ کنم تا اينکه در نهايت قرار شد در موزه دفاع مقدس از آن نگهداري کنند.

به گزارش فارس، شهيد مسعود عليمحمدي استاد فيزيک دانشگاه تهران بود که در بامداد 22 دي ماه 1388 و در سن 50 سالگي، به هنگام بيرون آمدن از منزلش بر اثر انفجار يک بمب کنترل از راه دور ترور شد و به درجه رفيع شهادت رسيد. انفجار بمب در قيطريه تهران در ساعت 7:30 صبح 22 دي 1388 روي داد. در اين حادثه مسعود علي‌محمدي کشته شد، دو فرد ديگر زخمي شدند و خساراتي به ساختمان مجاور وارد شد بمب منفجرشده در يک موتورسيکلت که به فاصله يک متري از در ورودي منزل علي‌محمدي به يک درخت بسته شده بود، جاسازي شده بود.

شهيد مجيد شهرياري در شانزدهم آذر ماه سال 1345 در شهر زنجان متولد شد. در سال 1377 موفق شد که دکتراي خود را در رشته تکنولوژي فناوري هسته‌اي، از دانشگاه اميرکبير دريافت کند. در سال 1385 با راه‌اندازي دانشکده مهندسي هسته‌اي دانشگاه شهيد بهشتي به عضويت هيئت علمي آنجا درآمد. فعاليت‌هاي چشمگير اين چهره‌ علمي کشور باعث شد تا کوردلان منافق حضور وي را تاب نياورند و در حرکتي ددمنشانه توسط افراد موتورسواري با چسباندن يک وسيله انفجاري به خودروي وي در ميدان دانشگاه شهيد بهشتي واقع در بلوار ارتش ولنجک تهران در تاريخ 8 آذر 1389 او را به شهادت برسانند.

مجيد شهرياري پس از سال‌ها تلاش در ارتقاء سطح علمي کشور سرانجام در حالي که 44 سال از عمر پربرکتش گذشته بود در امامزاده صالح تهران به خاک سپرده شد. 

شهيد مصطفي احمدي روشن متولد 17 شهريور 1358 و فارغ التحصيل رشته مهندسي شيمي دانشگاه صنعتي شريف و معاون بازرگاني سايت نطنز بود. احمدي روشن، صبح روز چهارشنبه ?? دي ماه سال 1390 در سن 32 سالگي بر اثر انفجار يک بمب مغناطيسي در خودروي خود در ميدان کتابي ابتداي خيابان گل نبي تهران به دست عوامل استکبار به شهادت رسيد. پيکر پاکش را در امامزاده علي اکبر چيذر به خاک سپردند.

شهيد داريوش رضايي‌نژاد دانشجوي ايلامي دکتراي مهندسي برق دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي بود که در ‏1 مرداد 1390 و در سن 35 سالگي به ضرب گلوله در مقابل منزلش و در برابر چشمان همسر و دختر خردسالش به شهادت رسيد. اين حادثه در خيابان بني‌هاشم خيابان خادم رضائيان رخ داد.

ثبت مکان رويدادهاي مهم يکي از راه هاي انتقال رويدادها همراه با حفظ فضاها و هويت‌ها در تاريخ است.

(منبع فارس)

 

 

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس